Preventivni pregledi

Zakaj opraviti preventivni pregled ?

V medicinskem centru CiiM Plus izvajamo preventivne diagnostične preglede namenjene za oceno splošnega zdravstvenega stanja ter odkrivanja začetnih, očem skritih obolenj, ki jih posameznik sam ne opazi, oziroma mu še ne povzročajo večjih težav. Prav v začetni fazi bolezni pa se da narediti največ za preprečitev obolenja. Posebej izpostavljeni so delavci, ki so izpostavljeni vsakodnevnim psihičnim obremenitvam in stresom, ki je dandanes eden od poglavitnih dejavnikov tveganja za nastanek bolezni.Samo pomislimo kako logičen se nam zdi vsakoletni servisni pregled za svoj avto,…. kaj pa zase?

Paket: SKRBIM ZASE

Kaj pregled vsebuje

Pregled vsebuje: EKG, UZ trebuha, meritev telesne sestave ter končno specialistično mnenje.

EKG (elektrokardiografija)

EKG je veda, s katero preučujemo delovanje srca na podlagi merjenja potencialnih razlik med različnimi deli telesa ob srčni aktivnosti. EKG je posebna priprava, s katero zaznamo na površini telesa napetostne razlike, ki so posledica majhnih razlik v potencialih med posameznimi predeli v srcu.

Ultrazvok (UZ) trebuha

Pri pregledu trebuha z ultrazvokom gledamo jetra, žolčne vode, žolčnik, vranico, trebušno slinavko, nadledvično žlezo, sečila, maternico, jajčnike, prostato pri moških, stene prebavil, stene žil, ugotavljamo prisotnost proste tekočine v terbušni votlini itn.

Meritev telesne sestave

Z bioelektričnim impedančnim analizatorjem Bodystat Quadscan 4000 pridobimo obširno meritev telesne sestave, evalvacijo nutritivnega, hidracisjkega in celičnega statusa ter napoved bolezenskega stanja (illness marker).

Paket: MOJA JETRA

Odpravite sum na steatozo jeter

Pregled vsebuje: Ultrazvok jeter

Jetra so največji organ v našem telesu in njegove naloge so precej pomembne: filtrira kri, predeluje hranila, pomaga v boju proti okužbam, proizvaja snovi, ki preprečujejo strjevanje krvi in to še ni vse.

Steatoza jeter pomeni zamaščenost jeter in ta izraz uporabimo tedaj, ko maščobe v jetrih presežejo 5%. Večinoma to diagnozo postavljamo s pomočjo ultrazvočne preiskave. Pomeni prvo stopnjo jetrne okvare, vzrokov za nastanek pa je zelo veliko. Ker je velikokrat vzrok pretirano pitje alkohola, steatozo delimo v alkoholno in nealkoholno. Pri prvi je vzrok jasen. Druga je povezana z metabolizmom, pojavla se v približno 15% odrasle populacije, moški in ženske zbolevajo enako, največkrat med 50. in 70. letom starosti, čeprav se lahko pojavi kadarkoli. Največkrat je v povezavi s takoimenovanim metabolnim sindromom, ki vključuje debelost, sladkoro bolezen, povišane trigliceride, zvišan krvni tlak in znižano vrednost HDL holesterola, izraženi pa naj bi bili vsaj trije od naštetih. Na zamaščenost jeter lahko vpliva tudi stradanje ali prehitro hujšanje in uživanje nekaterih zdravil. V 5-10% nenevarna in večinoma asimptomatsko potekajoča steatoza jeter lahko preide v jetrno cirozo, zato je to opozorilni znak, da je treba nekaj spremeniti. Večinoma je to življenski slog.

Paket:
SKLADNO TELO JE ZDRAVO TELO

Pregled vsebuje: Meritev telesne sestave z analizatorjem Bodystat QUADSCAN 4000,  svetovanje o zdravem načinu življenja

QuadScan 4000 multi-frekvenčni bioelektrični impedančni analizator ponuja hitro, enostavno, ekonomično in neinvazivno alternativno metodo ocenjevanja nutritivnega, hidracijskega in celičnega statusa.

Kaj je telesna sestava?

Telo je sestavljeno iz 3 glavnih komponent:
• maščobe,
• puste mišične mase,
• tekočine (znotrajcelična/zunajcelična voda, prekomerna hidracija ali dehidracija).
QuadScan analizator nam poda analize teh vrednosti in odstopanja od normalnih.

Tisti, ki imajo ustreznejše razmerje med temi komponentami, so običajno bolj zdravi, gibalno učinkovitejši in se tudi počutijo bolje.

Maščobna masa predstavlja tisti del telesne mase posameznika, ki odpade na histološko neesencialno (nebistveno) ali rezervno maščobo in esencialno maščobo.

Večji del te maščobe je v podkožju, nekaj pa je je v rumenem kostnem mozgu in v trebušni votlini okoli notranjih organov. Za naše normalno delovanje je tako tudi maščoba nujno potrebna, saj ščiti notranje organe, zagotavlja del energije in je v pomoč pri hormonskem delovanju.

Vendar viški neesencialnih maščobnih zalog niso zaželeni, ker so med drugim povezani z različnimi zdravstvenimi težavami. Razlog za kopičenje je v večini primerov večji vnos hrane (in s tem energije), kot je potrebujemo za naš bazalni metabolizem in preostale aktivnosti.

Pusta masa zajema vse druge strukture organizma: mišice, kosti, živčevje, notranje organe in preostala tkiva.

Manifestacija obeh komponent telesne sestave je odvisna od genetske zasnove in od dejavnikov, ki jih lahko strnemo v tri osnovne skupine: kvantiteta in kvaliteta prehrane, telesna aktivnost ter raven stresa.

 

Zakaj ITM ni dovolj

ITM (indeks telesne mase) je razmerje teže (kg) in kvadrata višine (m). Slabost te meritve je ta, da uporablja skupno telesno težo, ki ne razlikuje med mišičevjem, maščobo in vodo.

Merjenje telesne sestave s pomočjo bioimpedančne tehnologije, kot sta Bodystat, omogoča natančno merjenje vsakega predela, ki predstavlja skupno telesno težo z razlikovanjem med mišičevjem, maščobo in vodo.

CiiM

Zakaj opraviti 
pregled pri nas?

Vrhunska oprema, znanje in večletne izkušnje, ki jih nenehno nadgrajujemo in izboljšujemo so tisto kar nas dela vedno bolj prepoznavne in zaradi česar se vedno več pacientov odloči opraviti zdravstvene storitve prav pri nas.

Vrhunski tim specialistov za vsa preiskovalna področja

Ugodne cene in načini plačila (možnost obročnega plačila)

Prijazni in urejeni prostori centra

1 Izjemno kratke čakalne dobe (jih praktično ni)

2 Vrhunska sodobna medicinska oprema

3 Izvidi pregledov oziroma zapisniki o posegih se pripravijo takoj po pregledu oziroma po posegu

4 Urejen dostop – parkirna mesta so pred samim centrom

5 Prijazno invalidom

6 5% dodaten popust za upokojence

Za vas si
vzamemo čas

V našem centru spoštujemo čas kot veliko vrednoto sodobnega načina življenja. Zaradi tega pri nas ni nepotrebnega čakanja. Vsi postopki diagnostike in vse vrste zdravljenja so maksimalno racionalizirani.

Tel: 059 034 355
Mob: 031 614 510
Email: info@ciim.si

2014-2024 | Center za interno in interventno medicino CIIM PLUS d.o.o.

Naročite se na pregled

Elektronski odgovorTelefonski odgovor

Napišite svoje mnenje

Elektronski odgovorTelefonski odgovor