Endoskopske preiskave

Endoskopske gastroenterološke preiskave
(EGDS in kolonoskopija)

V gastroenterologiji so med najbolj pogostimi preiskavami ti. endoskopske preiskave prebavil. Endoskopija pomeni, da z posebnimi aparati ti. endoskopi, katere uvajamo v določene predele telesa optično pregledamo notranjost pregledanega organa. Današnja tehnologija je omogočila uporabo zelo dovršenih aparatov, ki nam omogočajo tudi odvzeme tkiva iz pregledanih organov ter določene posege kot npr. zaustavljanje krvavitev,  odstranjevanje določenih bolezenskih sprememb, punkcije tekočinskih kolekcij, drenaže, laserske posege, nadzor pri kirurških posegih, vstavljanje različnih katetrov in sond ipd.

Kaj je EGDS?

Ezofago-gastro-duodenoskopija ali na kratko gastroskopija je endoskopska preiskava požiralnika, želodca, dvanajstnika in začetnega dela tankega črevesa s pomočjo tankega in upogljivega inštrumenta (gastroskopa), ki ima na konici vir svetlobe, ki pošilja sliko prebavne cevi na zaslon.

Kaj je KOLONOSKOPIJA?

Kolonoskopija je endoskopska preiskava, ki omogoča natančen pregled sluznice danke, širokega črevesa in končnega dela ozkega črevesa. Preiskavo naredimo s kolonoskopom, t.j. tanek upogljiv inštrument, dolg približno1,5 metra in širok do 12 mm, ki omogoča pregled sluznice spodnjega dela prebavne cevi. Zaradi boljše preglednosti moramo med preiskavo črevo napihniti, kar lahko povzroči občutek napetosti v trebuhu.

Endoskopske preiskave v
Medicinskem centru CIIM PLUS

Zdravljenje zdravstvenih težav se začne z ugotavljanjem natančne diagnoze. Sodobna medicina temelji na dokazih, kar pomeni, da vse podatke katere dobimo od pacienta želimo natančno opredeliti. Vsaki simptom oziroma težavo poskušamo povezati z določenim vzrokom. Po natančnem izpraševanju pacienta (anamneza) se naredi temeljit in ciljan pregled. To sta dve osnovni preiskavi, ki zdravnika usmerita v nadaljnje načrtovanje dodatnih diagnostičnih postopkov.

Pri vseh endoskopskih posegih je pomembna priprava pacienta na poseg. Predvsem je pomembno pacientu razložit zakaj je preiskava potrebna. Pojasnjevalna dolžnost je obvezna za vsakega zdravnika kateri določeno endoskopsko preiskavo indicira. Pomembna so jasna in jedrnata pisna in ustna navodila kako naj se pacient na preiskavo pripravi, kako naj se v času preiskave obnaša, kaj lahko v času preiskave pričakuje, kakšni so možni zapleti, koliko časa predvidoma poseg traja, ter navodila kako naj se pacient obnaša po preiskavi.

Endoskopske preiskave v našem medicinskem centru CIIM PLUS izvajamo samoplačniško ter preko napotnice v sklopu Nacionalnega programa za zmanjševanje čakalnih vrst v zdravstvu.

Čakalne dobe: ustanova CIIM PLUS

CiiM

Zakaj opraviti 
pregled pri nas?

Vrhunska oprema, znanje in večletne izkušnje, ki jih nenehno nadgrajujemo in izboljšujemo so tisto kar nas dela vedno bolj prepoznavne in zaradi česar se vedno več pacientov odloči opraviti zdravstvene storitve prav pri nas.

Vrhunski tim specialistov za vsa preiskovalna področja

Ugodne cene in načini plačila (možnost obročnega plačila)

Prijazni in urejeni prostori centra

1 Izjemno kratke čakalne dobe (jih praktično ni)

2 Vrhunska sodobna medicinska oprema

3 Izvidi pregledov oziroma zapisniki o posegih se pripravijo takoj po pregledu oziroma po posegu

4 Urejen dostop – parkirna mesta so pred samim centrom

5 Prijazno invalidom

6 5% dodaten popust za upokojence

Za vas si
vzamemo čas

V našem centru spoštujemo čas kot veliko vrednoto sodobnega načina življenja. Zaradi tega pri nas ni nepotrebnega čakanja. Vsi postopki diagnostike in vse vrste zdravljenja so maksimalno racionalizirani.

Tel: 059 034 355
Mob: 070 598 491
Email: info@ciim.si

2021 | Center za interno in interventno medicino CIIM PLUS

Naročite se na pregled

Pregled želim dopoldanPregled želim popoldan

Napišite svoje mnenje

Pregled želim dopoldanPregled želim popoldan