Raziskujemo nazalno gastroskopijo: Kaj je to in kako poteka postopek?

Raziskujemo nazalno gastroskopijo: Kaj je to in kako poteka postopek? 1366 768 CiiM Plus

Nazalna gastroskopija je diagnostični postopek, ki se uporablja za oceno stanja požiralnika, želodca in dvanajstnika. Na kratko, nazalna gastroskopija vam lahko pomaga pri razvozlavanju težav v prebavilih.
V nadaljevanju bomo raziskali, kaj lahko pričakujete od postopka in zakaj bi se morda odločili za nazalno gastroskopijo.

Kaj je nazalna gastroskopija?
Nazalna gastroskopija je postopek, pri katerem zdravnik vstavi fleksibilen endoskop v nosnico, da ga usmeri v prebavni sistem. To je manj invazivna metoda gastroskopije, kot je npr. klasična gastroskopija z vstavitvijo endoskopa skozi usta. Endoskop, ki se uporablja za nazalno gastroskopijo, je opremljen z majhno kamero, ki zdravniku omogoča ogled sten požiralnika, želodca in dvanajstnika. Endoskop se lahko med postopkom premika po teh organih, da zdravnik lahko natančno oceni celotno območje.

Kako poteka postopek?
Postopek nazalne gastroskopije se začne z uporabo lokalnega anestetika v nosnici, da se zmanjša bolečina med vstavitvijo endoskopa. Ko anestetik začne učinkovati, se endoskop vstavi v nosnico in se počasi premika proti želodcu in dvanajstniku. Med postopkom zdravnik skrbno spremlja svoj napredek, da lahko natančno oceni celotno območje prebavnega sistema. Postopek traja običajno manj kot 30 minut.

Zakaj bi se morda odločili za nazalno gastroskopijo?
Nazalna gastroskopija se uporablja v diagnostične namene za oceno stanja prebavnega sistema. Z njo lahko zdravniki preučijo stanje požiralnika, želodca in dvanajstnika in preverijo, ali je prisotnih kakšnih nepravilnosti ali bolezni. Priporočljiva je za diagnozo in spremljanje različnih stanj, kot so gastroezofagealni refluks (GERD), peptični ulkus, prebavne motnje in celo različne vrste raka v prebavnem traktu.

Zaključek:
Nazalna gastroskopija je diagnostični postopek, ki se uporablja za oceno stanja požiralnika, želodca in dvanajstnika. To je manj invazivna metoda gastroskopije in je priporočena pri diagnozi in spremljanju različnih stanj v prebavnem traktu.
Če imate težave z prebavili ali menite, da bi nazalna gastroskopija lahko pomagala, se posvetujte s svojim zdravnikom. Pred postopkom bodite prepričani, da razumete postopek in se vsa vaša vprašanja odgovorijo.

Ne zapostavljajte svojega zdravja! Začnite z rednimi pregledi prebavil z endoskopijo in ohranite zdravo prebavljivost že danes. Za več informacij ali naročilo na pregled nas lahko kontaktirate na telefonsko številko 059 034 355 ali nam pišete na info@ciim.si.
#CIIMPLUSMaribor #endoskopija #gastroskopija #kolonoskopija #prebavila #zdravje
Vaš CIIM PLUS

Tel: 059 034 355
Mob: 031 614 510
Email: info@ciim.si

2014-2024 | Center za interno in interventno medicino CIIM PLUS d.o.o.

Naročite se na pregled

Elektronski odgovorTelefonski odgovor

Napišite svoje mnenje

Elektronski odgovorTelefonski odgovor