Fizioterapevtske obravnave CiiM plus

Fizioterapevtske obravnave CiiM plus 2117 1587 CiiM Plus

FIZIOTERAPEVTSKA OBRAVNAVA BOLEČIN V VRATU

Obravnavamo:
⦁ Kronične bolečine v vratu
⦁ Bolečine v vratu zaradi nepravilne drže
Kronična bolečina v vratu nastane večinoma kot posledica nepravilne drže telesa. Današnji življenski slog – večinoma sedeče delo, uporaba računalnikov ter telefonskih naprav nam ne dela usluge, kajti ko smo večji del dneva v sedeči pozi se nevede naša hrbtenica postavi v nepravilno lego in tako dan za dnem ostaja.
Znotraj paketa vam pripada:
⦁ Fizioterapevtska ocena vašega stanja ob koncu ter začetku terapij,
⦁ TENS – protibolečinska terapija na prizadeto območje,
⦁ UZ in TERMOTERAPIJA
⦁ Manualne tehnike sprostitve vratne muskulature

FIZIOTERAPEVTSKA OBRAVNAVA BOLEČIN V KRIŽU

Obravnavamo:
⦁ Kronične bolečine v križu
⦁ Lumbalgija
⦁ Ishialgija …
Kronična bolečina v križu se pojavlja predvsem pri ljudeh, ki imajo zaradi različnih vzrokov  spremenjeno statiko telesa, torej nepravilno držo. Kadar ne poiščemo vzroka za nastale težave in le blažimo simptome obstaja velika verjetnost, da se bodo težave ponovile.
Znotraj paketa vam pripada:
⦁ TENS protibolečinska terapija, prilagojena vašemu stanju ter mestu bolečin
⦁ UZ/MAGNETOTERAPIJA na prizadeti predel
⦁ Manualna obravnava mišic

FIZIOTERAPEVTSKA OBRAVNAVA BOLEČIN V RAMENSKEM SKLEPU:

Obravnavamo:
-Degenerativne spremembe v sklepu
-kalcinacije
-delne rupture tetiv,
-tendinitis, burzitis…
Znotraj paketa vam pripada:
– Fizioterapevtska ocena vašega stanja ob koncu ter začetku terapij,
– TENS protibolečinska terapija, prilagojena vašemu stanju ter mestu bolečin
– UZ/MAGNETOTERAPIJA/TERMOTERAPIJA na prizadeti predel
– učenje in izvajanje gibalnih vaj

FIZIOTERAPEVTSKA OBRAVNAVA BOLEČIN V KOLENU:

Pri pojavu bolečine v kolenu je ključno upoštevati njeno lokacijo in spremljajoče simptome, saj nam to pomaga ugotoviti morebitne vzroke za težavo. Če simptomi ne pojemajo ali se poslabšajo, je nujno priporočljivo poiskati strokovni nasvet, da se postavi ustrezna diagnoza in zdravljenje.
Obravnavamo:
⦁ Degenerativne spremembe v kolenu,
⦁ Obraba kolena
⦁ Kronična bolečina zaradi obrabe meniskusa ali poškodbe kolateralnih vezi

Cene FZT OBRAVNAVE (izbirate lahko med naslednjimi paketi):
Mala obravnava (8 obiskov po 30 min.)           cena za paket: 240€
Srednja obravnava (8 obiskov po 45 min.)      cena za paket: 320€
Mala obravnava (6 obiskov po 30 min.)           cena za paket: 180€
Srednja obravnava (6 obiskov po 45 min.)       cena za paket: 240€
Mala obravnava (4 obiskov po 30 min.)           cena za paket: 120€
Srednja obravnava (4 obiskov po 45 min.)       cena za paket: 160€
Mala obravnava (2 obiskov po 30 min.)             cena za paket: 60€
Srednja obravnava (2 obiskov po 45 min.)        cena za paket: 80€

APARATURNE TEHNIKE (POSAMIČNO ALI V KOMBINACIJI)

TENS TERAPIJA
TENS (Transkutana Električna Nevro Stimulacija) učinkuje predvsem protibolečinsko.
TENS je učinkovit pri akutnih in kroničnih bolečinskih stanjih. Električni impulzi nizke jakosti preprečijo prenos bolečinskih dražljajev do možganov in zvišajo produkcijo endorfinov, ki so teledu lastna protibolečinska substanca. Še posebno je priporočljiv takrat, ko je bolečina tako močna, da zahteva zdravljenje z zdravili, saj lahko zmanjša količino potrebnih zdravil.
TENS je vključen v fizioterapevtsko obravnavo, v kolikor fizioterapevt oceni, da je za vas učinkovit in primeren. Lahko pa se izvaja kot samostojna terapija po napotitvi osebnega zdravnika, kirurga, ortopeda ali drugega specialista ali po oceni fizioterapevta.
Cena 20 min: 10 €

ULTRAZVOK TERAPIJA
Deluje na principu mehanične in termične obdelave tkiva – zaradi svoje uspešnosti jo uporabljamo za zdravljenje številnih patologij živčno – mišičnega sistema.  Terapevtski ultrazvok se v fizioterapiji uporablja za globinsko segrevanje tkiva.
Kandidat za zdravljenje z ultrazvočno terapijo je vsak pacient s poškodbo mehkih tkiv v telesu. UZ terapije vplivajo na bolečino oz. zmanjšajo bolečine, največkrat jih uporabljamo za zdravljenje ligamentarnih poškodb, vnetij, bolečin v hrbtu, vratu. Globina, ki jo UZ doseže, je odvisna od debeline tkiva, na kateri se jakost UZ zmanjša na polovico. Pri frekvenci 1 MHz, katero uporabljamo tudi pri nas,  je to približno 4 cm.
Zdravljenje poškodbe z ultrazvočno terapijo je neinvazivno, čeprav se spremembe dogajajo na celičnem nivoju. Pri sami terapiji se občuti segrevanje tkiva – toplota ter rahlo mravlinčenje na področju obravnave.
Cena 5 min: 10 €

MAGNETOTERAPIJA
Je terapija, ki s pomočjo katere zdravimo razna obolenja (poškodbe, bolečine, motnje), kar nam omogoča uporaba statičnih in utripajočih magnetnih polj. Slednje lahko zaradi svojih lastnosti prodrejo ne le do tkiv, temveč do prav vsake celice v našem telesu. Te začnejo pod vplivom ustreznih magnetnih polj bolje izkoriščati kisik, posledica tega pa je, da postanejo celotna tkiva in organi učinkovitejši.
Cena za 10 min: 6 €
Cena za 20 min: 10 €

PRESOTERAPIJA – STROJNA LIMFNA MASAŽA

Presoterapija – limfna drenaža je metoda stimuliranja limfnega žilnega sistema s pomočjo ročnih tehnik ali mehanskega delovanja. Njen namen je pomagati ponovno vzpostaviti ravnovesje v telesu, zato je pri pri postopku regeneracije, hujšanja in detoksifikacije zelo pomemben element. Uporablja se za pospešitev krvnega in limfnega obtoka, odpravljanje edemov, preprečevanje nastanka krčnih žil, pospeševanje izločanja odvečnih tekočin iz telesa, oblikovanje postave (ohranitev tonusa kože), odstranitev celulita, splošno regeneracijo in dvig odpornosti organizma ter lajšanje revme in išiasa.
Cena za 20 min: 1x: 15 €    5x: 65 €     10x: 120 €
Cena za 30 min: 1x: 20 €   5x: 90 €     10x: 175 €


TERMOPAK:
Termoterapija je fizioterapevtsko zdravljenje s pomočjo termičnih učinkov različnih bolezenjskih stanj ali poškodb. Uporablja različne postopke za dovajanje toplote na prizadeta mesta ali za odvajanje toplote iz prizadetih mest (krioterapija). S tem se izboljša gibljivost mišic in sklepov, blaži bolečine in lajša mišične krče. Pri termopaku gre za toplotne obloge iz gela, ki vam jih apliciramo na željeno področje.
Aplikacija enkrat: 10 €

TERAPEVTSKE VAJE:
Terapevtske vaje so individualne, namenjene izključno vam in vašim težavam. Primerne so tako po poškodbi, operacijah, pri bolečinah, ki se pojavljajo (kroničnih ali akutnih). Fizioterapevt na podlagi pregleda oceni vaše stanje, nato pa le-temu prilagodi vadbeni progam.
Terapevtske vaje so vključene v fizioterapevtsko obravnavo, v kolikor fizioterapevt oceni, da so za vas učinkovite.
Lahko pa se izvajajo kot samostojna terapija po napotitvi osebnega zdravnika, kirurga, ortopeda ali drugega specialista ali po oceni fizioterapevta (20 min).
Cena: 15 €

Za več informacij ali naročilo na samoplačniško FZT. obravnavo nas lahko kontaktirate na telefonsko številko 059 034 355 ali nam pišete na info@ciim.si.

Vaš CIIM PLUS

Tel: 059 034 355
Mob: 031 614 510
Email: info@ciim.si

2014-2024 | Center za interno in interventno medicino CIIM PLUS d.o.o.

Naročite se na pregled

Elektronski odgovorTelefonski odgovor

Napišite svoje mnenje

Elektronski odgovorTelefonski odgovor