Debelost

Debelost 269 192 CiiM Plus

Močno povišana telesna teža in velika lakota kažeta velike napake v delovanju človeškega telesa. Navadno se izražata skupaj, pri ljudeh pa povzročata nenormalno psihično stanje (nervoza, jeza, ljubosumje, zavist, oblastnost, dokazovanje, strah pred izgubo materialnih dobrin in vsega, kar jim daje občutek varnosti).

Ljudje s povišano telesno težo so lahko utrujeni, nervozni, depresivni, imajo težave s prebavo in presnovo, dihanjem in srcem, otečene noge, visok pritisk, kožo, razširjene vene v nogah. Veliko teh težav se po nekaj letih konča z diagnozo – sladkorna bolezen. To je diagnoza, s katero ljudje opravičujejo vse navedene težave. Navadno obiščejo le zdravnika, drugače pa zase niso pripravljeni storiti ničesar, še manj pa spremeniti glavni vzrok, ki je prehrana.

Da je prehrana res glavni vzrok vseh navedenih težav, je razvidno iz tega, da so ljudje kljub debelosti, torej veliki zalogi hrane v telesu, še lačni. Ljudje svoje obilno telo pripisujejo boleznim, nikoli pa nočejo slišati, da so s trikrat preveč hrane, čeprav že pred 10 leti, prekomerno razširili svoj želodec in črevesje, da je takrat popustila tudi trebušna stena.

Vidimo lahko, da debelost ni vir moči, ampak le zaloga v primeru pomanjkanja hrane. Debelo telo se teže giblje, zato takšen človek teže opravlja vsa dela, s svojo prekomerno težo obremenjuje vse svoje organe in žleze ter jim dobesedno skrajšuje življenjsko dobo. Za vzdrževanje debelega telesa potrebuje telo več hrane, ki jo debelo telo vsak dan teže prebavi. Organi čiščenja – ledvice, jetra, vranica in koža – so vsak dan bolj obremenjeni in postopoma odpovedujejo. Iz vsega navedenega je mogoče razbrati, da si človek z napačno in prekomerno prehrano postopoma ustvarja bolezni sam.

Kaj je narobe z našo prehrano in prehranjevanjem?

Kaj smo pripravljeni storiti že danes in kaj mislimo o hrani, ki smo jo desetletja uživali in nas je pripeljala do položaja, v kakršnem smo? Ko ugotovimo, da za našo povišano težo ni kriva babica, ki je bila debela, in ne diabetes, ampak smo jedli preveč sami in si nakopali sladkorno bolezen, smo že na pravi poti, da lahko vsaj razmišljamo drugače. Dokler iščemo vzroke v drugih in drugje, nam vse lekarne tega sveta ne morejo rešiti težav.

V kolikor ste tudi sami pri sebi prepoznali problem prekomerne teži, si zastavite naslednja vprašanja:

Ali si že razmišljal, da si si bolezen ustvaril sam – kdaj, s čim in kako?
Ali se spominjaš poti in načina, ki te je pripeljala do bolezni?
Ali si se pripravljen vrniti po isti poti nazaj do zdravja in se odpovedati vsemu, kar ti je povzročilo bolezen?
Želiš storiti nekaj zase?

Z našim programom prehranskega svetovanja Vam pomagamo doseči cilj.

Tel: 059 034 355
Mob: 031 614 510
Email: info@ciim.si

2014-2024 | Center za interno in interventno medicino CIIM PLUS d.o.o.

Naročite se na pregled

Elektronski odgovorTelefonski odgovor

Napišite svoje mnenje

Elektronski odgovorTelefonski odgovor